HM_11_BI_Geschichte_standard_200De Deutsche Messe Hannover is geopend op 16 augustus 1947 als een Duits beurscomplex en daarmee een gelegenheid voor onder andere tentoonstellingen. Het initiatief kwam van Groot-Brittannië dat in samenwerking met de Verenigde Staten ervoor wilde zorgen dat Duitsland weer opgebouwd zou gaan worden na de Tweede Wereldoorlog. De Deutsche Messe Hannover moest hierin de rol van de export gaan spelen. Al na 21 dagen geopend te zijn geweest, was de Deutsche Messe al een groot succes: er waren 1934 exportdeals gesloten met een gezamenlijke waarde van 31,6 miljoen dollar! En dit was nog maar het begin van de Deutsche Messe Hannover.

In de jaren die daarop volgden overtrof de Deutsche Messe alle verwachtingen. Zo overtrof het Leipzig als toonaangevende stad en werd de Hannover Messe een symbool van de groeiende Duitse economie. De Hannover Messe is een grootse beurs over innovatie gehouden op het terrein van de Deutsche Messe, deze beurs wordt nog steeds jaarlijks gehouden. Zo werd in 1948 voor het eerst gebeld vanuit de Deutsche Messe naar New York en werd het in de jaren die daarop volgden het wereldevenement voor communicatie tussen technologie en de industrie.

In de decennia die daar weer op volgden kreeg de Deutsche Messe Hannover zelfs een ‘tak van het bedrijf’ genaamd Hannover Messe International (HMI), waarbij de naam het al zegt: een verbonden, doch onafhankelijk bedrijf speciaal gericht op internationale handelsbeurzen en tentoonstellingen. Andere veranderingen waren dat CeBIT, een toonaangevende beurs, zich loskoppelde van de Hannover Messe in 1986 en dat in 1999 door de Deutsche Messe ‘Hannover Milano Fairs Shanghai Ltd.’ werd gestart, een bedrijf speciaal gericht op de Chinese handel.

De 21ste eeuw
In het jaar 2000 zette de Deutsche Messe meteen een statement door de wereldtentoonstelling ‘EXPO 2000′ te houden. Sindsdien bleef de Deutsche Messe Hannover meegaan met de wereldwijde trend van globalisering. Zo was 2005 het beste jaar in de geschiedenis van de Deutsche Messe Hannover met maar liefst 11 grote internationale evenementen! Sinds 2009 richt de Deutsche Messe zich dan ook op de markt in Japan en sinds 2011 ook in Rusland. Ook het Hannover expositie centrum loopt nog steeds goed. Dit was in 2010 het meest succesvol wat het houden van congressen, conventies, evenementen en speciale tentoonstellingen betreft. Een voorbeeld van zo’n evenement en tegelijkertijd een hoogtepunt was een concert van AC/DC, wat zo’n 80000 fans aantrok.